Oplev den grønlandske vestkysts autentiske skønhed: Et unikt møde med Arctic Umiaq Line og Hurtigruten Norway

Foto: Visit Greenland A/S

Arctic Umiaq Line og Hurtigruten Norge er stolte over at kunne offentliggøre et ekstraordinært samarbejde, der inviterer rejsende til at fordybe sig i den ægte essens af Grønlands uberørte vestkyst. Partnerskabet er en eksklusiv mulighed for, at autenticitetssøgende, eventyrlystne gæster kan tage på en rejse, der lover en ægte oplevelse ud over det sædvanlige.

Med udgangspunkt i et fælles engagement i ansvarlige og bæredygtige rejser har Arctic Umiaq Line og Hurtigruten Norge forenet deres ekspertise og har arrangeret en rejse, der byder på langt mere end traditionel turisme.

Med tre forskellige rejser at vælge imellem giver de hver især en sjælden mulighed for at udforske Grønlands vestkyst om bord på MS Sarfaq Ittuk.

Jens-Jakob Sandgreen, administrerende direktør for Arctic Umiaq Line, udtrykker begejstret: “Vi er meget stolte af vores samarbejde med Hurtigruten Norge. Samtidig med at Arctic Umiaq Line trofast betjener vores lokalsamfund, tager vi føringen i at oparbejde en bæredygtig grønlandsk turistindustri, der ikke kun byder internationale gæster velkommen, men også sikrer meningsfuld lokal værdiskabelse med udflugter samt overnatninger og måltider på land i samarbejde med mindre lokale virksomheder og iværksættere.”

Et løft til de ægte møder

Arctic Umiaq Line og Hurtigruten Norge har tradition for at betjene fjerntliggende arktiske samfund og er pionerer, når det gælder fremme ansvarlige rejser og turisme.

Da tre nye lufthavne, heraf to internationale, er på vej til at åbne på Grønlands vestkyst mellem 2024 og 2025, opstår der en hidtil uset mulighed for autentisk udforskning, der giver gæsterne mulighed for at skabe en dyb forbindelse til denne fascinerende region.

Hedda Felin, administrerende direktør for Hurtigruten Norge, understreger: “Vores omfattende erfaring med kystsejlads langs karakteristiske kyster sætter os i stand til at beskytte kysterne og de mennesker, der bor der, samtidig med at vi skaber uovertrufne oplevelser for vores gæster. Gennem vores ekspansive globale netværk stræber vi efter at introducere flere mennesker for de rigdomme, som Grønlands vestkyst byder på.”

Fordybelse i essensen af Grønland

Rejserne handler ikke kun om at besøge destinationer, men om at fordybe sig i livet, som det leves langs Grønlands vestkyst. Uden veje, der forbinder bygderne, har Arctic Umiaq Line været en livline i 250 år. På tre fordybende rejser sejler gæsterne sammen med lokale grønlandske passagerer og en engelsktalende guide, hvor de får en intim forståelse af livet i fjerntliggende samfund og kystens kultur.

“Vores sejladser handler lige så meget om de mennesker, man møder, som om de seværdigheder, man ser. Det er autentiske sejladser, hvor ni ud af ti af Arctic Umiaq Lines passagerer er lokale grønlændere,” fortæller Jens-Jakob Sandgreen.

Rejser som ingen andre

Arctic Umiaq Line og Hurtigruten Norge samarbejder om at tilbyde tre uforglemmelige rejser:

  • Komplet Grønlandsrejse: Den komplette Grønlandsrejse på 14 dage er den ultimative oplevelse af Grønlands vestkyst. Ruten benyttes også af lokale grønlændere, når de sejler til det sydlige og det nordlige Grønland. Internationale flyrejser med transfer til og fra Nuuk lufthavn
  • Rejse til det nordlige Grønland: Denne rejse til det nordlige Grønland på 8 nætter går fra hovedstaden Nuuk op til Uummannaq-øen via Evighedsfjorden og besøg i den UNESCO-listede Ilulissat-isfjord i Diskobugten.
  • Rejse til det sydlige Grønland: Denne rejse til det sydlige Grønland på 6 nætter starter med en glamping-overnatning ved fjordene i Nuuk i Camp Kangiusaq efterfulgt af en overnatning i UNESCO-listede Igaliku og videre til Qaqortoq.

En eksklusiv mulighed i 2024

Som et ekstraordinært eventyr i 2024 tilbydes gæsterne betydelige besparelser på op til 9.600 DKK pr. person ved booking af en Arctic Umiaq Line juniorsuite inden 1. november 2023 på udvalgte rejser mellem juni og oktober 2024.


Om Arctic Umiaq Line og Hurtigruten Norge

  • Arctic Umiaq Line har en ærværdig maritim fortid, som går tilbage til 1774, og har været medvirkende til at forbinde Grønlands vestkyst og sikre, at passagerer og gods tilbagelægger afstanden fra Narsaq i syd til Ilulissat i nord.
  • Hurtigruten Norway med en imponerende 130-årig historie har skabt dybe kulturelle bånd ved at betjene lokalsamfund langs Norges fascinerende kystlinje, der strækker sig fra Bergen til Kirkenes.